Продавець НУЖНО ВСЕМ розвиває свій бізнес на Prom.ua 3 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
30 відгуків
       ЗАТЕЛЕФОНУЙТЕ НАМ

Перепрошуємо, на сайті тимчасово не працює прийом замовлень та повідомлень.

N.E.O

Світло для продуктових магазинів

Світло для продуктових магазинів

Якщо у торговому приміщенні є відділи з різними продуктами, то досить складно організувати правильне освітлення. Для хліба більше підходять джерела світла з теплим спектром, для риби навпаки з холодним, для вітрин з м'ясом не підходить ні перший ні другий варіант. Тому правильно застосовувати світильники основного світла нейтральної температури і локально використовувати акцентні джерела світла з заданими характеристиками.

Часто для освітлення м'яса застосовуються світильники з холодними джерелами світла. В холодному світлі будь-яке м'ясо виглядає не апетитним, поверхню м'яса набуває зелений або синій відтінок.

Для підсвічування продуктів правильно застосовувати світильники основного світла нейтральної температури і локально використовувати акцентні джерела світла з заданими характеристиками.

Для корекції цього ефекту повсюдно застосовуються коригуючі світлофільтри. Головна причина такого рішення – бажання власників магазинів продемонструвати на прилавку товар в найбільш виграшному світлі. Так, для хлібобулочних виробів застосовується жовтий світлофільтр, фрукти і овочі – червоним або зеленим, а м'ясна продукція – червоним. Цей прийом дозволяє збільшити візуальну привабливість товару.

   

При використанні світлофільтрів цінник забарвлюється червоним кольором. А причина цього полягає в тому, що прожектор зі світлофільтром підсвічує одним кольором все, на що спрямований його світловий потік.

Але уважний споживач міг помітити істотний недолік використання світлофільтрів. Наприклад, цінник на м'ясної продукції також забарвлюється червоним кольором. А причина цього полягає в тому, що прожектор зі світлофільтром підсвічує одним кольором все, на що спрямований його світловий потік.

З розвитком технологій прожектори зі світлодіодним модулем (COB) почали витісняти з практичного застосування світильники з металлогалогеновым джерелом світла. Важливу роль у цьому заміщення зіграли вкрай цінні для власників продуктових магазинів властивості світлодіодів: відсутність інфрачервоного (ІЧ) та ультрафіолетового (УФ) випромінювання і значно менший нагрів світильника. Відомо, що випромінювання і підвищена температура погано впливають на властивості продуктів. Навіть незначне підвищення температури у вітринах з м'ясом призводить до зростання особливих бактерій, що викликають зміну кольору метмиоглобина (м'яса) з червоного на зелений.

Але при всіх достоїнствах світлодіодних технологій, потрібно вміти правильно їх застосовувати. При виборі світлодіода з холодною колірною температурою у продавців знову виникає необхідність застосовувати світлофільтри.

Правильний підхід до висвітлення.

Компанії-лідери в сфері розробки LED-джерел світла пропонують якісно новий підхід до організації експозиційного освітлення і для кожної категорії продуктів розробили спеціальні джерела світла.

Розглянемо освітлення на прикладі м'ясної продукції з застосуванням різних джерел світла. На рис. 2 і 3 продемонстровано ефект від застосування стандартних Металлогалогеновой лампи 3000К Ra80 і COB 3000R Ra80. Як ми бачимо, відмінності вкрай незначні. І цьому є цілком розумне пояснення: ці джерела світла розроблені виходячи із загальноприйнятого стандарту для широкого вжитку. Так, якщо вибирати із стандартного асортименту джерел світла, для м'ясної продукції модель 3000К Ra80 найбільш підходяща.

 

При розробці спеціального світло особливу увагу приділили поліпшеному відображення червоного, а так само синього (для свіжості і особливої контрастності білих прожилок), і одночасно зменшили активність жовтого спектру для більш чистого білого кольору.

Нижче представлено порівняння ефектів від різних джерел світла.

Таким чином, можна говорити про те, що з розвитком LED-технологій з'явилася рівноцінна заміна МГЛ-джерел за якістю світла. Це набагато більш технологічне рішення за рахунок відсутності УФ і ІЧ випромінювання, більшої ефективності та тривалого терміну служби, відсутність експлуатаційних витрат.

Щоб на повну силу застосовувати сучасні технології в своїй діяльності , системи освітлення, розробка проектів освітлення або світлодизайн, управління об'єктами рітейлу, необхідно звертати увагу на передові розробки. Як показує практика, лише деякі готові до нововведень та інновацій, але тільки ті, хто зважився, стають лідерами в своїй області.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner